Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

agapon1951
agapon1951 - 31-08-2022 18:36:33
Auto & Vervoer

Aansprakelijkheid e-step bij aanrijding tegen auto op de openbare weg

Het is zo wie zo verboden op de openbare weg en ook op trottoirs etc. mocht men hen betrappen zit er een aardige bekeuring aan te komen. de mogelijkheid is oko aanwezig dat men beslag legt op het verplaatsingsmiddel. 
mocht u in aanraking komen met een e-step en eenrijding verkrijgen is de automobilist in de eerste plaats aansprakelijk echter in vele gevallen, daar lijkt hier ook op, kan de automobilist beroep doen op onvermogen deze aanrijding te voorkomen. voorbeeld het plotseling oversteken van een wielrijder zonder ook maar een aanleiding te geven van richting te veranderen kan je godonmogelijk op reageren. 
dus eerst treed regel 1 in werking : auotmobilist kan verantwoordelijk zijn in bepaalde gevallen
dan regel 2 in werking: had hij door het onbesuisde gedrag van de medeweggebruiker wel kunnen reageren ???= is dus buiten zijn schuld om in een situatie terecht gekomen welke hem niet te verwijten valt. in dergelike gevallen zal de schuld dan ook bij de e-step komen te liggen en niet bij automobilist.