Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tenormin
tenormin - 05-09-2022 23:36:57
Huishouden & Energie

Elektrische kookplaat of inductiekookplaat?

De meeste mensen zijn voor inductie, waarschijnlijk begrijpelijk. ik ben nog steeds heel content met mijn keramische kookplaten. bij koken op inductie stopt uiteraard de warmtebron direct, dus kookt niet meer door. als ik b.v aardappelen kook, normaliter staat er 20 minuten voor die dingen koken; ik zet ze 10 minuten op en dan uit. de rest kookt vanzelf door. bloemkool, broccoli, sperziebonen, snijbonen etc. 3 minuten en uit met de hap. ik heb geen idee wat mijn "profijt" is van keramisch koken: tot op de dag van vandaag (krijg iedere week een overzicht van mijn gebruik van eneco) zit ik nog steeds op -. maar ook dat kan morgen veranderen: gezien de toestanden in de wereld. maar ook, al zou inductie nu goedkoper zijn, ik ga natuurlijk mijn kooktoestel nu niet veranderen. zou duurder zijn dan. maar als je van gas naar inductie wilt gaan: weet ik nog steeds niet echt wat voordeliger is. mijn systeem "kookt door", inductie stopt onmiddellijk. de laatste foto die je toe hebt gevoegd: geen idee uiteraard. wel dat je in beide gevallen nieuwe pannen nodig hebt. succes met waar je keuze op valt. geen ervaring met risoli uiteraard, maar zou wel een besparing van nieuwe pannen kunnen zijn.