Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 06-09-2022 14:36:42
Huishouden & Energie

Elektrische kookplaat of inductiekookplaat?

U bent van plan om een losse 2 plaats kookplaat aan te schaffen dan heeft u niets van doen met een elektrische kookgroep aansluiting want de losse kookplaten zijn van een geaarde 230 stekker voorzien. een elektrische kookplaat zoals getoond vreet stroom omdat de elementen zodra ze de ingestelde temperatuur is bereikt niet afschakelen zoals dat ook met een gaskookplaat geval is. is bij een gaskookplaat de warmte direct weg als het gas lager wordt gezet en bij het elektrische element blijft de warmte nog lang dezelfde temperatuur met als gevolg overkokende melk en zo meer. de aangehaalde keramische kookplaat is zeker een goede optie maar dan wel één met een thermostatische temperatuurregeling die als de plaat op temperatuur is afschakelt en zodra de temperatuur daalt weer inschakelt het voordeel is dat u uw eigen pannen kunt blijven gebruiken maar dienen wel een vlakke bodem te hebben om goed contact met de glazen bovenplaat te houden. de laatste optie is de inductiekookplaat inweze hetzelfde principe als de keramische kookplaat maar zodra een pan van de plaat gehaald wordt schakelt de zone af en zodra u de pan terug plaatst weer in. daarbij dienen de pannen geschikt te zijn voor inductie maar veel oudere pannen met een dikke rvs bodem zijn dat niet. het is dus zaak om te controleren of de pannen aan de onderzijde magnetisch zijn en ook voor een inductiekookplaat geldt een vlakke bodem hebben.