Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 06-09-2022 21:22:19
Auto & Vervoer

Zijn laadpalen voor thuis het geld waard?

U heeft dus een laadpaal gekocht die niet passend is voor uw auto? dat probleem zit hem niet in het nut en de doeltreffendheid van laadpalen an sich. want voor elke productgroep die je kunt bedenken zullen er producten voor een specifieke situatie wel of niet geschikt zijn. zo heeft een alleenstaande een miskoop aan een wasmachine met 9kg trommel. of krijg je in een grote villa de boel niet warm gestookt met een 20kw cv-ketel. 

u heeft een 3-fasen laadpaal gekocht, terwijl uw auto uitsluitend éénfase kan laden. ja, dat schiet zijn doel voorbij. maar is wellicht wel handig voor uw volgende auto, want éénfase laden van auto's komt steeds minder vaak voor.

een aardlekschakelaar klapt er niet uit door een teveel aan stroom. nooit. een aardlekschakelaar klapt er uit door een fout in het circuit. 

leveranciers geven inderdaad doorgaans geen advies of uw voertuig het beste met een éénfase laadpaal of met een driefase laadpaal geladen kan worden. dat advies wordt door de autofabrikant gegeven en zal ongetwijfeld in het instructieboekje vermeld staan. 

de grote vraag is dan ook: wat heeft u aan de leverancier van de laadpaal gevraagd?