Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 07-09-2022 13:38:42
Huishouden & Energie

Elektrische kookplaat of inductiekookplaat?

Naast al veel 'voorgangers' (ik had een aantal dagen geen laptop): inductie is hoe dan ook voordeliger omdat: uitgeschakeld er geen warmte mwwr wordt afgegeven. bij een 'niet inductie'kookplaat is dat anders. ik benut die nu wel maar let op dat ik die dan een minuut of 5 eerder uitschkel omdat de plaat (platen) dan nog afdoende heet blijven. bij inductie is er ook geen sprake van het eerst moeten opwarmen van de keramische platen.

mogelijk overbodig: let op dat de pannen etc. geschikt zijn voor electrich koken (heteegn betekent dat de bodem  niet 'gebobbeld' mag zijn. 
indien eerder benut op gas zal dat hoogstwaarschijnlijk wel het geval zijn. 

in die contect maakt keramisch of inductie geen verschil.