Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 07-09-2022 13:52:30
Geldzaken & Recht

Contract beindiging

Zoals hermiet al aangeeft kunt u gebruik maken van een ingebrekestelling. u stuurt een aangetekende brief, waarin u aangeeft wat er mis is, wanneer het opgelost moet zijn (termijn moet 'redelijk' zijn, wat dat ook is). als het niet opgelost is, kunt u daarna overgaan tot ontbinding van de overeenkomst.

houd er rekening mee dat wat u onder wanprestatie verstaat misschien niet als wanprestatie wordt gezien door een andere partij. u beschrijft de wanprestatie niet, dus kan men hier daar geen oordeel over stellen.

tot het probleem (de wanprestatie) verholpen is kunt u de betalingen storneren (houd er rekening mee dat bij oplossing u ze het geld alsnog verschuldigd bent of u samen een regeling kan treffen).

dat uw opzegging nog niet verwerkt kan worden is jammer voor u. waarschijnlijk staat er wel iets over in de overeenkomst die u bent aangegaan.