Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 07-09-2022 14:08:34
Huishouden & Energie

Elektrische kookplaat of inductiekookplaat?

Ik zou voor inductie gaan. sterker nog, we hadden eerst keramisch en zijn nu (na verhuizing) overgestapt naar inductie.
over het algemeen zijn inductieplaten wat duurder, maar lijkt het gebruik meer op koken op gas.

met keramisch moet men 'opnieuw' leren koken. zoals al geschreven, moet het eerst opwarmen en moet het daarna weer afkoelen.
afkoelen kan ook zonder de pan er op, maar 'even iets hoger' of 'even iets lager' zetten is er niet bij. bij inductie kan dat wel.
als ik kook, zet ik meestal de pit op stand "p" (power). binnen no-time kookt het en daarna zet ik hem op een lagere stand.
gevolg is wel dat eieren 7 minuten koken, terwijl dat er eerder 5 waren op de keramische plaat.

het maximale wattage is eigenlijk alleen interessant voor het snel kunnen opwarmen.
het heeft geen zin om dat te gebruiken voor de gehele kooktijd. volgens mij heeft onze kookplaat 4x 3200 watt.
er zijn platen te krijgen met verschillende wattages per zone.

let op: voor beide geldt dat voor aanschaf even opgelet moet worden of de kookplaat op (2-keer)-2- of 3-fasen aangesloten moet worden.
deze aansluiting moet wel beschikbaar zijn of beschikbaar gemaakt (kunnen) worden.