Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 12-09-2022 06:50:31
Huishouden & Energie

Wie betaalt de extra kosten van diegene die een vast energie contract hebben

Energieleveranciers met een goed inkoopbeleid kopen energie in op de termijnmarkt. ze kunnen tot wel 5 jaar vooruit energie inkopen.

voor de mensen die nog een vast contract hebben met lage energietarieven is dus als het goed is door de energieleverancier al energie ingekocht toen de prijzen op de termijnmarkt nog laag waren. elke dag wordt er een deel van die goedkope energie nog gewoon geleverd door de energieproducenten 

de prijzen van dat langlopende contract wat sommige consumenten nog hebben is dus niet van invloed op de prijzen voor andere klanten zonder vast contract.
als de mensen met zo'n goedkoop contract allemaal véél meer energie gaan gebruiken dan vooraf is ingeschat, dan zorgt dat bij de energieleverancier wel voor problemen. als deze groep klanten juist veel minder energie gaat verbruiken dan vooraf is ingeschat, dan levert dat de energieleverancier een enorme extra winst op. omdat ze dan een deel van de goedkoop ingekochte energie kunnen doorverkopen aan klanten met een duur contract.