Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 12-09-2022 06:59:38
Huishouden & Energie

Eneco verhoogt maandbedrag zelf zonder toestemming

In de voorwaarden van bijna elk energiecontract staat dat een maandelijks voorschotbedrag rekenen wat past bij 1/12e deel van uw standaard jaarverbruik en de actuele tarieven.

wanneer er op jaarbasis geen sterke veranderingen zijn in het verbruik en de tarieven omhoog gaan, mag volgens de algemene voorwaarden een energieleverancier het voorschot dus simpelweg verhogen. en ja, het weer ver naar beneden bijstellen mogen ze dan ook weigeren!

alléén wanneer u aannemelijk kunt maken dat door veranderingen aan uw woning (isolatie, zonnepanelen en dergelijke) of aan uw situatie (na scheiding ineens alleenwonend ipv gezin van 4) het verbruik flink daalt is ook het weer naar beneden bijstellen van het voorschot een recht.