Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 13-09-2022 11:05:43
Auto & Vervoer

Kentekenplaatje gestolen, nu boete

In ieder geval bezwaar maken / in beroep gaan. het kan lastig worden als u geen melding bij uw verzekeraar heeft gedaan maar hoe dan ook kan er toch ook op een foto model etc. van de scooter zichtbaar zijn. dat behoeft echter niet aangezoen door rood licht rijden ook kan worden vastgestelt door een bevoegde verbalisant die ter plaatse was. dan is het zaak om te bewijzen dat u niet op de 'plaats des onheils bent geweest. 

op voorhand, zo er een zitting komt bij sector kanton en daar zou een voor u negatief oordeel vallen, ga dan in beroep bij het gerechtshof.

het gegeven dat u een andere plaat op uw scooter heeft met de extra aantekening 1 is op zich al goed als bewijs te benutten.
vraag de aantekening van de door u gedane melding op, ook dat kan positief bewijs zijn en dan hoop ik dat er inderdaad sprake is geweest van de aantekening. daarbij is absoluut aan de orde dat u wel degelijk aangifte had moeten kunnen doen en betrokken agent u 'met een kluiutje in het riet heeft gestuurd'.

mogelijk kan, als al gezegd, uw verzekeraar u van dienst zijn en u kunt zich voor juridisch advies zich ook wenden tot:

- het juridisch loket, tel. 0900 - 8020 (10 cent per minuut, met een starttarief van 4,5 cent plus uw gebruikelijke belkosten, tot een maximum van 12,50 euro, zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl   zie ook: https://www.rechtspraak.nl/onderwerpen/verkeersovertredingen/paginas/strafprocedure-kantonrechter.aspx" target="_blank">https://www.rechtspraak.nl/onderwerpen/verkeersovertredingen/paginas/strafprocedure-kantonrechter.aspx