Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 13-09-2022 15:37:53
Vrije tijd & Tuin

Erfafscheiding en privacy

een van de verschillen tussen een koopwoning en een huurwoning is dat het opstal, de tuin en ook de door de woningbouwvereniging geplaatste schutting niet van u is maar van de woningbouwvereniging. u heeft getekend voor bepaalde voorwaarden, daar zult u zich ook aan moeten houden.


 


daarentegen als u denkt dat de geplaatste schutting niet geschikt is voor het gebruik van dat zichtband, dan waait die schutting vroeg of laat een keer om. zorg er dus zelf voor dat er niet te veel aan die schutting hangt of dat er veel onder ligt zodat de schade voor u tot een minimum beperkt blijft. die schutting zelf, als hij omwaait, zal dus ook weer door de woningbouwvereniging hersteld moeten worden.


 


tja, en dan die privacy. dat is natuurlijk voor iedereen anders. soms, maar dat is slecht mijn mening, vindt ik dat we daar ook wat te ver in doorgeschoten zijn. wie zou het erg vinden dat uw kinderen in uw tuin spelen en dat anderen dat kunnen zien? andersom, wat is er op tegen dat u ook eens bij een ander in de tuin kunt kijken? als u dat zo onoverkombaar vindt, u hier echt niet mee kunt leven, dan wordt het inderdaad tijd om wat anders te gaan zoeken, wat wel van u is en waar u zelf een schutting kunt plaatsen en u uzelf ook volledig kunt afzonderen van een ieder om u heen, vanwege de privacy.