Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 16-09-2022 14:13:10
Geldzaken & Recht

Ik heb een vraag over de rvu. mag je daar nkg wel 1 a 2 dagen werken in de week?

Anders dan door de meesten gesteld mag het niet altijd: 

het is een kwestie van goed nagaan wat er in uw arbeidsovereenkomst resp. rvu regeling van uw bedrijfstak staat. bij het beroepsgoedervervoer lijkt het inderdaad niet te mogen en doe dus navraag. zie het onderstaande (bron https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/vervoer/2021/09/hoofdlijnen-zwaarwerkregeling-transport-logistiek" target="_blank">https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/vervoer/2021/09/hoofdlijnen-zwaarwerkregeling-transport-logistiek)

doelgroep

de regeling is bedoeld voor werknemers uit de geboortejaren 1955 tot en met september 1961 met een zwaar beroep én met ten minste 20 dienstjaren in de sector. ook moet de deelnemer op 1 januari 2021 werkzaam zijn in de sector in een zwaar beroep. de deelnemer mag de uitkering uit de regeling niet combineren met betaald werk. de deelnemer ziet af van recht op een ww-uitkering.


afhankelijk van de financiële situatie van de stichting rvu beroepsgoederenvervoer wordt het criterium van 20 dienstjaren aangepast naar boven of naar beneden. de stichting evalueert periodiek of aanpassing mogelijk is.