Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 02-10-2022 10:05:56
Huishouden & Energie

Mag enneco zo maar je contract op variabel zetten en je tarief aanpassen

Aanpassen kan alleen als het een wijziging in een overheidsheffing (energiebelasting) betreft tijdebns de koopduur van het contract.

u kreeg al verwijzingen. strikt gesproken is indien men ook het eigen tarief wijzigt in strijd met de met u gesloten overeenkomst sprake van eenzijdige wijziging resp. eenzijdig niet nakomen van de overeenkomst, populair gezegd 'wanprestatie' en zie als achtergrond info: https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/ en kunt u naleving vorderen. daarvoor is bijv. dit te benutten https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/  of bij de al eerde verkregen verwijzing deze: https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/elektriciteit-en-gas/voorbeeldbrief-algemene-klacht-energieleverancier-warmteleverancier-netbeheerder" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/elektriciteit-en-gas/voorbeeldbrief-algemene-klacht-energieleverancier-warmteleverancier-netbeheerder   heeft u een rechtsbijstandsverzekering, schakel die dan in. u dient uiteraard wel zeker te weten dat het een tariefswijziging is ex. wijziging overheidsheffing.

door een overheidsmaaregel die verlaginng van de heffing betreft kan er dus wel (ook) worden aangepast maar dat zou nu dan 'naar beneden' zijn.