Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

NZ
NZM - 03-10-2022 23:49:45
Huishouden & Energie

Vermindering energiebelasting lager vanaf juli 2022?

Zie site overheid hieronder punt 2 met toelichting op vraag. vattenfall heeft het in dit geval bij het rechte eind zoals ik het lees. hoewel ik de omrekening naar een maandbedrag zelf nooit eerder heb gezien. het is een totaalbedrag op jaarbasis, de extra korting 2022 daalt in totaal met €40,- door de btw verlaging staat op de site, van €265 naar €225 extra tov 2021. zoals ik het bereken heeft vattenfall de korting nu voor het hele jaar verlaagd qua btw ipv voor het halve jaar maar zoals op de website staat aangegeven. ze hebben het dus niet helemaal correct doorgevoerd lijkt het.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koopkracht/stijgende-energierekening-deels-gecompenseerd#:~:text=lagere%20energiebelasting%20op%20elektriciteit,dus%20af%20van%20uw%20energieverbruik.