Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 12-10-2022 10:05:25
Geldzaken & Recht

Spaargeld: wat doen jullie er tegenwoordig mee?

Ik beleg al 6 jaar in aandelen, maar ik laat dat over aan een vermogensbeheerder (geen bank), want ik heb er niet voldoende verstand van.
na de risico-analyse heb ik gekozen voor "voorzichtig" beleggen. weliswaar is het rendement dan minder t.o.v. meer risico lopen, maar bij meer risico heb je ook de kans dat je veel meer (tot alles) kunt verliezen.

beleggen moet je alleen doen als je het  bedrag dat je er insteekt niet direct nodig hebt en je ook nog geld achter de hand hebt, maar je moet ook een lange adem hebben, dus niet verwachten dat je geld in 2 jaar tijd is verdubbeld, dan zie je alles te rooskleurig in.
momenteel is het een slechte tijd, ik verlies op sommige aandelen, maar heb winst op andere aandelen. bij verlies niet meteen in paniek raken, gewoon laten staan en het wel of niet verkopen overlaten aan een beheerder, die ook zorgt voor het spreiden van je aandelen (verschillende landen).

als je er geen of weinig verstand van hebt, zoals ik, laat het dan over aan een vermogensbeheerder die eerst met jou een risico-analyse zal opmaken.
crypto's begin ik niet aan, kinderen heb ik niet, goudprijs staat hoog i.v.m. de onrustige wereld, maar is wel goed voor als er oorlog uitbreekt en geld dan weinig tot niets meer waard is.