Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

SaarvanOs
SaarvanOs - 13-10-2022 14:06:32
Vakantie & Reizen

Ben je bij reis annulering door ongeval verplicht een statement van dokter te geven?

Ik heb alle reacties gelezen, heel erg bedankt hiervoor!
hierbij gekopieerd van de website https://www.refundable.me/nl-2/ ter veruidelijking van de eisen die gesteld worden. overgins zijn alle emails die ik met het bedrijf heb gevoerd erg verwarrend doordat ik in het nederlands schrijf en een engelse reactie terug krijg. 
op de website staat het volgende:

ziekte / letsel
betekent een ziekte of onopzettelijk letsel aan een persoon in de boeking of een direct familielid.


bewijs vereist
doktersbriefje of medisch certificaat ter bevestiging van:

de bijzonderheden van de ziekte of het letsel;
de datum waarop het voor het eerst plaatsvond,
dat het voorkomt dat de persoonaanwezig is.
bewijs van relatie.

in de email word dit geschreven:


- date the symptoms first presented; we do not accept the date you saw the doctor as evidence, it needs to indicate the date you were injured.


- statement that prevents you from attending the booking; if you are not fit to travel there needs to be a statement from the doctor indicating that you are not allowed to travel.

of in een andere email:


1) details of the diagnosed illness/injury;


2) the date it first occurred;


3) statement that it prevents you from attending;


4) signed and dated by your doctor/physician.

wij zullen eerst zijn eigen dokter nogmaals vragen voor een statement, mijn partner zat namelijk nog in zijn eerste gips en zou later pas zijn 'harde' gips krijgen waar een loopschoen op kon. doordat dit in overlappende periode plaats vond moesten wij wel in nederland blijven. 
een andere dokter vragen voor een statement lijkt mij niet meer van toepassing aangezien er al enige tijd overheen is gegaan en deze dus niet meer naar de situatie kan kijken. 

wel ben ik blij om te horen dat de dokter in zijn recht staat volgens het knmg. als hij opnieuw wiegert een statement te geven zullen wij het advies van maritas opvolgen en wellicht advies vragen bij het juridisch loket (mocht dit nodig zijn)

bedankt!