Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jo
Jomars - 13-10-2022 22:25:54
Geldzaken & Recht

Spaargeld: wat doen jullie er tegenwoordig mee?

Bij sommige banken is de spaarrente al aan het oplopen en dat gaat de komende maanden zeker nog hoger worden. de centrale banken zijn de rente al fors aan het verhogen om de inflatie proberen te beperken.
dus nog een aantal maanden wachten en dan een spaardeposito afluiten en natuurlijk voldoende cash aanhouden.
en ik zou een deel in aandelenfondsen beleggen. kies gewoon een paar werelwijd beleggende fondsen  en ik zou zeker een fonds toevoegen die belegd in dividend aristocraten. dit soort fondsen belegd alleen in bedrijven die bijvoorbeeld de afgelopen 25 jaar , ieder jaar het dividend hebben verhoogd. zeer betrouwbare bedrijven dus en zo'n beleggingsfonds bied ook nog een goede spreiding . deze fondesen geven  ieder jaar een dividendrendement van zo'n 3 tot 4 procent.
door de oplopende rente is het beleggen in vastgoed wel risicovol , maar vanwege de lage koersen van beursgenoteerd vastgoed ,zou je ook een etf of beleggingsfonds in vastgoed kunnen kopen. die geven al snel een dividendrendement van 4 tot 5 procent. er zijn zelfs nederlandse vastgoedbedrijven die een dividendrendement geven van 6 tot 10 procent. 
belangrijk bij dit alles is dat je zeker niet al je geld in beleggingen moet steken en zorgen voor voldoende spreiding. en je moet dat geld niet op korte termijn nodig zijn. natuurlijk moet je niet wakker liggen als jouw belegingen dalen in waarde, want dan kun je dit beter niet doen.
succes met jou zoektocht.