Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

agapon1951
agapon1951 - 26-10-2022 12:43:26
Geldzaken & Recht

Aangetekende post

Bewijs van versturen en ontvangst? verstuur je brief aangetekend. het wordt persoonlijk overhandigd aan de deur, nadat de ontvanger heeft getekend. de inhoud is verzekerd tot € 50 bij verlies of beschadiging.

het aangetekend versturen van post is niet zonder risico’s en de bewijslast ligt hoog op de verzender. de verzender moet daarom bewijzen dat hij de brief aangetekend naar het juiste adres heeft verzonden en bovendien moet hij ook aanvaardbaar maken dat de brief op de gebruikelijke wijze aan de geadresseerde is aangeboden. als de gebruikelijke wijze aanvaardbaar is gemaakt, is daarmee komen vast te staan dat 1: de geadresseerde de brief heeft bereikt of 2: dat de geadresseerde de brief bij de aanbieding heeft geweigerd of heeft verzuimd de brief af te halen. 

u had dus bij aanbieden van aangetekend schrijven deze moeten weigeren na gecontroleerd te hebben of deze wel voor u bestemd was en alle gegevens klopten.

bij track and trace loopt dit ook bij regelmaat fout.  dan krijg je mail dat pakket / brief  is afgegevenen. adres klopt - naam niet - geen bestelling gedaan -  vervolgens (andere bestelling) ook nog dat het in een naburige dorp is afgegeven enz enz