Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 18-11-2022 10:57:42
Geldzaken & Recht

Kunt u mij vertellen waarom je meer loonheffing moet betalen bij een uitkering?

De reden kan zijn dat er nu geen sprake is van rekening houden met arbeidskorting hoewel m.t. uitkeringen er sprake kan zijn van andere kortingen. 

in plaats van de witte tabel kan ook de groen gehanteerd worden. de vraag is dan welke voor u van toepassing is. en inzake de eventueel wel of niet toegepaste kortingen zie: 

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/heffingskortingen/u_bent_in_loondienst_of_krijgt_een_uitkering" target="_blank">https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/heffingskortingen/u_bent_in_loondienst_of_krijgt_een_uitkering

houd er rekening mee dat loonheffing een een voorheffing is op basis van het geschatte jaarfiscaalinkomen en de belasting tarieven m.b.t. de inkomstenbelasting en pvv uiteinedlijk per jaar bepalend is.