Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 18-11-2022 11:58:29
Huishouden & Energie

Kun je verbruik van afzonderlijke apparaten in huis achterhalen?

Dat kan, met een stroommeter kunt u het aantal amperes meten. stroom (in ampere) maal spanning (220 volt) maakt vermogen in watt. voor kilowatt even door 1000 delen. vermogen maal tijd (kw maal uur) levert aantal kilowattuur.
er bestaan echter ook apparaatjes die je in het stopkontakt kunt steken en waar je de stekker van je apparaat weer in dat apparaatje kunt steken en die direct het energieverbruik meten.

bij een koelkast zult u minimaal moeten meten: stroom bij niet ingeschakelde koeling en bij ingeschakelde koeling. verder wanneer schakelt de koeling en voor hoelang. en dat is weer seizoensafhankelijk ... of in elk geval binnenkamertemperatuur afhankelijk. en hoevaak opent u de koelkast ...?