Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 19-11-2022 07:44:21
Geldzaken & Recht

Wanneer is vuurwerk een explosief?

Amsterdammer, er zit een verschil tussen gewoon vuurwerk (wat je de laatste 3 dagen van het jaar mag kopen), een vuurwerkbom (wat zelf in elkaar geknutseld word of illegaal de grens over komt) en criminelen die het als wapen gebruiken.
in feite is het heel simpel, vuurwerk moet in nederland aan regels voldoen en mag alleen afgestoken worden tussen oudjaarsdag 18:00u en nieuwjaarsdag 1:00u.
alles wat buiten de vastgestelde tijden afgestoken word of buiten de regelgeving valt is illegaal (tenzij een vergunning is afgegeven). en aangezien vuurwerk kruid bevat en tot ontploffing gebracht word is dat allemaal een exposief.

buiten mijn eigen mening dat vuurwerk compleet onnodig is mogen ze er van mij veel strenger op controleren. zelfs een rotje afsteken buiten de vastgestelde tijd is voor de rechtelijke macht al voldoende om een straf op te leggen. zo onschuldig als u het doet voorkomen is het dus niet.