Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-11-2022 16:17:10
Elektronica & TV

Smart tv

Ja, dat kan hoewel het lastig is. ik kan mij absoluut voorstellen dat het te maken kan hebben met niet meer mogelijke ondersteuning. vergelijk met pc's diewindows als besturingssysteem hebben en alles voor win 10 niet meer wordt ondersteund en oudere programma's ook niet meer werken. 

sterker nog, op veel pc's /laptops kan win 11 niet eens worden geïnstalleerd i.v.m. o.a. de processor capaciteit.

zie deze info, weliswaar uit 2017 waarin wordt gemeld dat hetgeen u nu meldt met 'nieuwere tv's toen ook al aan de orde was voor 'oudere'. dat zal zich nu wel herhaald hebben. https://www.hcc.nl/kennis/913-oude-smart-tv-s-van-philips-verliezen-internetverbinding" target="_blank">https://www.hcc.nl/kennis/913-oude-smart-tv-s-van-philips-verliezen-internetverbinding


ps. is dit misschien toch het proberen waard? https://www.philips.nl/c-f/xc000013816/hoe-kan-de-software-van-de-philips-tv-worden-bijgewerkt-via-usb" target="_blank">https://www.philips.nl/c-f/xc000013816/hoe-kan-de-software-van-de-philips-tv-worden-bijgewerkt-via-usb

edoch, helaas zie ik ook dit in de info die u 'kruisend' met mijn antwoord van @juliomariner kreeg 
smart-tv’s

deze gemiddelde levensduur gaat overigens puur over het toestel. smart-tv’s draaien op een besturingssysteem en werken met apps en de bruikbaarheid hiervan kan ook verschillen. het lastige hierbij is dat de tv-fabrikanten hier weinig invloed op hebben. als de producenten van de apps besluiten de ondersteuning van een bepaald besturingssysteem te stoppen, dan kan het zijn dat jouw favoriete app plotseling verdwijnt. de consumentenbond raadt daarom ook aan om als je een tv wil kopen niet te kijken naar het aanbod apps, maar meer naar de andere specificaties.


de meeste apps blijven overigens wel smartphones ondersteunen, dus met een https://www.expert.nl/chromecast" target="_blank">google chromecast kan je vaak alsnog je favoriete apps op je tv bekijken.