Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-11-2022 15:16:27
Voeding & Gezondheid

Niet vergoede medicijnen

Ere zijn apotheken waar men dat op het etriket vermeld. hoe dan ook is de vergoeding gebaseerd op wettelijke richtlijnen en besluitvormind bij uw verzekeraar. er kan sprake zijn van medicijnen die helemaal niet worden vergoed maar meer aan de orde zijn medicijnen waarvan een deekl voore het eigen risoco is. 
 indien u een medicijn krijgt voorgeschreven dat niet vergoed wordt of slechts deels ik van mening ben dat de arts die dit voorschrijft dat aan u kan vertellen en verder is het zo dat er voor veel medicijnen die niet of deels niet worden vergoed goede vervangers zijn dus medicijnen met dezelfde bestanddelen. 
dat is iets waaerover u het wel kunt hebben met uw apotheek resp. mekden dat indien die er zijn u een geschit preferen middel krijgt. 

zie o.a.deze info https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/medicijnen/preferentiebeleid.aspx" target="_blank">https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/medicijnen/preferentiebeleid.aspx

op de website van uw verzekereaar kunt u het door hen gehanteerde beleid vinden, eenvoudig met zoeknaam preferente medicijnen