Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bu
bubbleblower - 25-11-2022 13:09:32
Geldzaken & Recht

Hoe kom ik erachter wie mijn computer in beslag heeft genomen?

Inmiddels ben ik het één en ander wijzer.

computerhulpalkmaar is nog steeds in de lucht en verkoopt o.a. softwarepakketten.
als er beslag op de inventaris was gelegd zou dat niet mogen neem ik aan.

ik was gisteren ook naar pc-072 geweest, dat van een heel andere eigenaar blijkt te zijn, op wiens succes [edit redactie] graag meelift.
maar die kende [edit redactie] wel en toen hij hem belde nam die wel meteen op. hij vroeg naar mijn computer, waarop [edit redactie] zei dat hij van niets wist.

ook ben ik naar het adres van zijn toko geweest in de "ondernemerstuin". daar vertelden ze me dat hij er 2 maanden geleden mee was gestopt dus vermoedelijk per 1 oktober. de vorige keer dat ik daar was op 12 september kon ik er zo doorlopen op zoek naar zijn kantoor, maar dit keer was er een soort beveiliging en zonder inlogcode kwam je sowieso niet binnen, mogelijk om andere slachtoffers van hem buiten de deur te houden, want naturlijk zou ik die wel willen intrappen om te kijken of mijn pc zich daar toevallig bevindt, dan informeer ik daarna de politie wel vanwaar mijn actie. 

op 1 en 2 september heb ik telefonisch contact gehad met [edit redactie] om de afspraak van 12 september te maken, eerder zou niet kunnen. in die gesprekken zei hij nog vreemde dingen namelijk dat hij de omdoos van de computerkast had weggegooid en hij moest mijn computer nog opzoeken, alsof hij tig computers had. maar op 12 september was die dus niet aanwezig en sindsdien neemt hij geen telefoon meer op (als die van mij is) en beantwoordt geen e-mails meer.

het leek er tijdens die telefoongesprekken heel erg op dat mijn computer zich daar nog ergens bevond en anders kan [edit redactie] wel heel overtuigend liegen.
mogelijk is hij er pas daarna achtergekomen dat de computer kennelijk ontbrak en vermoedelijk niet alleen mijn pc.
misschien is hem een verschrikkelijk oor aangenaaid door zijn partner.

en nog iets vreemds; de afspraak ervoor zou [edit redactie] mijn computer komen langsbrengen met een oude camper. gisteren ben ik ook langs [edit redactie] adres gegaan, maar die woonde er al lang niet meer en nou ben ik bang dat die uit zijn huis is geschopt en in die camper woont.
naar ik aanneem is dat dan het moment geweest dat [edit redactie] zijn handen ervan aftrok, zonder zich te bekommeren om de computers van zijn klanten, maar dat kan ik nergens terug vinden. wat ik wel weet is dat ze in april 2019 waren gefuseerd tot computerhulpalkmaar.

interessant om te weten zou nog kunnen zijn wanneer computerhulpalkmaar precies is gestopt. 2 maanden na die fusie zijn door de heren de bedrijven kronos data bv en romulus cloud bv opgericht om 3 maanden daarna ook te fuseren en weer 3 maanden daarna uitgeschreven te worden.
zou computerhulpalkmaar toevallig op hetzelfde moment zijn gestopt als [edit redactie]?