Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 01-12-2022 20:37:15
Geldzaken & Recht

Scheiden en pensioen

In antwoord op uw vraag: volgens geldende pensioenregels is het niet zo dat u al een deel van de door uw man opgebouwde pensioenrechten kunt ontvangemn voordat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en sterker nog, u heeft eerst recht op nabestaandepensioen en dus op het als nabestaandenpensioen opgebouwde deel na zijn overlijden. niet naar aanleiding van scheiding.

in nederland en voor zover ik op de hoogte ben kan een uitsluitend via een echtscheidingsconvenant en alimentaie afspraak worden geregeld dat u een deel van zijn inkomen verkrijgt na de scheiding. 

voor zover ik de regels van pme ken, ik ben daar zelf ook pensioengerechtigd,  geldt daar ook hetgeen dat ik aangeeff. mijn echtegenote heeft eerst recht op nabetaandenpensioen na mijn overlijden. bij de andere pensioenfondsen waar ik rechten heb is dat 'idem met een *. 

m.b.t. aow geldt dat u indien u niet in nederland heeft gewoond u daarvoor geen rechten heeft. er is er maar één die u hierbij kan helpen en dat is de echtscheidingsadvocaat en dan m.b.t. het toegekend krijgen van alimentatie! dat is dua wat u bij de conversie kunt wensen, alimentatie!