Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bemiddeling van een ongeluk

Ten eerste, als al aangegeven door @henkdezevend dient u de chauffeur van de vrachtwagen aansprakelijk te stellen. feitelijk behoort de verzekeraar van u dat ook te doen namens u maar dat kan afhangen van de polisvoorwaarden.

u geeft aan dat u over naar mijn mening meer dan afdoende bewijs beschikt m.b.t. het gebeurde en dat het beslist niet eenzijdig is. daarbij is bovendien aan de orde dat u als fietser tot de zwakke weggebruikers behoort  en uw schade uitsluitend afgewezen kan worden indien sde oorzaak van het ongeval overduidelijk en bijna uitsluitend aan u is te verwijtent. 

bij uw verzekeraar heeft men dit kennelijk ook begrepen en heeft toegezegd nadere actie te ondernemen. in die zin is het toch afwachten omdat de afwikkeling van dit soort zaken soms erg lang kan duren.

dat neemnt niet weg dat u toch niet zelf iets kunt doen: ik noemde al het zelf aansprakelijk stellen van de veroorzaker  deze brief is daravoor te benutten zij het dat deze over autoschade gaat en u dat moet vervangen door de door u totaal geleden schade https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-aan-tegenpartij-over-aansprakelijkheid-autoschade/" target="_blank">voorbeeldbrief aansprakelijk stellen.
daarnaast wijs ik u op de mogelijkheid dat indien nadere en voor u posieve actie zijdens unigarant zou uitblijven op de klacht mogelijkheid via http://www.kifid.nl" target="_blank">www.kifid.nl waar u in eerste instantie de ombudsman van kifid kunt benaderen voor nader advies. succes gewenst!