Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kaartendraak - 12-12-2022 12:24:41
Vrije tijd & Tuin

Gierig?

In het engels is er een uitdrukking als er in een restaiurant betaald moet worden en dna zeggen ze: "we go dutch(of double dutch)" en dat betekent: we gaan op zijn hollands want we zijn gierig en betalen elk voor onszelf. nu wil ik niet zeggen dat jij en je gierig zijn ofzo, maar als je samen iets leuks wilt gaan doen en er is er maar 1 die een auto heeft, anders zou je om de beurt kunnen doen, dan lijkt het mij logisch dat je dan ook ieder de helft gewoon van alles betaald.

nu ben ik nog wat ouderwets en vind ik dat de man, mits die de broodwinner is, alles zou moeten betalen en de vrouw een drankje, maar dat is tegenwoordig niet meer zo er "in".
en ja, waarom zo'n enorm eind rijden voor een drankje, gezellig thuis is dan goedkoper, ga in eigen stad of dorp, neem het ov, kan je beiden alcohol drinken, nachtbussen/taxi's zijn er ook nog, metro in r'dam rijdt tot 2 uur 's nachts..........
en als het echt om het geld gaat, niet moeilijk doen en gewoon zeggen dat je de benzine wel een beetje te duur vind om dat stuk te rijden, eerlijkheid is het belangrijkste in een relatie.