Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-12-2022 13:50:47
Huishouden & Energie

Is een kalenderjaar contract beter dan een jaarcontract van augustus tot augustus

??? een jaarcontract met een looptijd van 12 maanden betekent dat gedurende de looptijd de tarieven in rekening worden gebracht zoals ze gedurende die maanden zijn. fde prisplafond regeling kent een begin en eind datum die dan daarmee bepalen is. zo dat een termijn van 1 januari t/m 31 december zou zijn (let op: dat is ook een kalenderjaar) zal dan geen veschil maken in hetgeen u per saldo wordt aangerekend aan energiekosten. op basis van uw ideevorming zou u dan wel moeten overstaappen en dat kan ook kostbaar(der) zijn. en het prijsplafond zal bij een nieuwe overeenkomst na afloop van uw huidige ook gelden tot en met 31 december 2023. dat maakt dus niets uit.  anders dan dat u denkt, u neemt het wel degelijk mee tot 1 jabnuari 2024 op basis van de huidige regeling. 

aanvullend: kent u deze info: https://www.eigenhuis.nl/energie/energierekening/prijsplafond-6-vragen#/" target="_blank">https://www.eigenhuis.nl/energie/energierekening/prijsplafond-6-vragen#/  en deze https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koopkracht/plannen-kabinet-met-prijsplafond-voor-gas-en-elektriciteit" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koopkracht/plannen-kabinet-met-prijsplafond-voor-gas-en-elektriciteit