Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 14-12-2022 19:05:53
Geldzaken & Recht

Valt dit onder leeftijdsdiscriminatie

Ja, wat is discirminatie. bij gelijke geschiktheid mag uiteindelijk de werkgever bepalen over zaken als "passend in het team". onnodige vragen over uw afkomst kan ik niet beoordelen. heeft u daarop gereageerd? heeft u iets gezegd dat u denkt dat de vragen onnodig zijn? misschien heeft de werkgever de antwoorden wel nodig. misschien realiseert de werkgever zich niet dat de vragen onnodig zijn en stelt deze het op prijs als u dat zegt. wat u nu doet is een suggestie voeden.
en denkt u dat u meer geschikt bent? hoe weet u dat de ander minder geschikt zou zijn dan?
u bent gewoon teleurgesteld en moet leren uw afwijzing te accepteren.
daarnaast kun je jezelf nog twee dingen afvragen: "wil ik wel in een bedrijf werken dat zulke selectiecriteria hanteert?" en "wat ga ik winnen met het doorzetten van deze zaak?"
wees blij dat je een antwoord hebt gehad dat verder strekt dan: "we hebben gekozen voor de kandidaat met het best passende cv". dat is a) triviaal, bevat geen zinnige informatie en b) mijn cv begint zo'n beetje met mijn leeftijd. dus ook dat kan onder de tafel gewoon leeftijdsdiscriminatie zijn.