Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-12-2022 19:37:28
Computers & Telefonie

Waar zit apenstaartje?

Heeft u een querty  (vs/nederlands)  toetsenbord, ook bij mij is de @ shft2. 
ik ga even op zoek naar de ascii  code. deze is altijd te benutten. 

alt 64  in ieder geval bij gebruik van word.  hier, op deze site  werkt het kennelijk niet. gekopieerd vanuit word na alt+64  @


aanvullend: ga na of na de reset het toetsenbord inderdaad   op de vsa toetsenbordinstelling staat. indien dat niet het geval is, zoinstellen want indien de @ op uw toetsenbordstaat boven cijfer 2 zou het ook moeten werken met shift+2 (shiften 2 gelijktidig indrukken ander alt64 ook gelijktijdig maar dat zou niet nodig moeten zijn.   dan toch iiook maar nu u iuets zegt over het & teken, dat staat bij mij boven de 7 en zou shift7 aangetoetst moeten worden. 
daarmee kom ik op de vraag welk merk/type pc u heeft en wat het besturingssysteem is hoewel dat voor ascii niet zou moeten/mogen uitmaken. het lijkt mij er meer op dat er met de reset iets niet goed is gegaan en in iedergeval het toetsenbord nu een foutieve instelling heeft.  en daar zijn er vele van. 

(zo is er zelfs nog verschil tussen bijv. een belgisch nederlands toetenbord omdat dan meestal sprake is van ee azerty toetsenindeling en ook andere bijzondere tekens  bij qwertry : de eerste 6 lettertekens naast de tab toetsbij een vs toetsenbord indeling.  (bij een andere indeling kan dat bijv azerty zijn)