Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

GJ
GJBZMR - 29-12-2022 21:56:44
Geldzaken & Recht

Wie bepaald of brandgang/poort onderhouden moet worden?

Wie bepaalt of de brandgang onderhouden moet worden......alles moet onderhouden worden. in het ergste geval zal de gemeente hier op kunnen handhaven.

maar, ik weet niet wat de verhouding huurders/kopers is. opzich snap ik dat de verhuurder het wil uitbesteden, in plaats van hun huurders achter de broek te moeten gaan zitten. waar ik wel bang voor ben is dat de verhuurder de kosten vooral bij de eigenaren zal willen proberen te verhalen.

informeer nou eerst eens wat het je zou moeten gaan kosten. is dat een paar tientjes, zou ik me er niet te druk om maken. als dat al te veel geld is, of ze presenteren u een hogere prijs, vraag dan zelf eens een offerte op, via de vve, als daar sprake van is.

ook kunt u met een aantal welwillende buren het onderhoud zelf doen, en als tegenprestatie een flesje wijn voor de deelnemers afdwingen bij de verhuurder.

p.s. als je deze kwestie puur juridisch wil bekijken, dan komt de kadastrale situatie (bevat uw kavel de helft van het stukje poort /brandgang, is de hele poort een appart kavel of misschien nog wel anders) en wat is er in uw koopovereenkomst over geregeld (erfdienstbaarheid, recht van overpad etc.) om de hoek kijken.