Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thieu - 30-12-2022 11:40:13
Computers & Telefonie

Gedwongen merkcartridges gebruiken

Het is gewoon hun verdienmodel. een printer verkopen voor weinig geld en vervolgens de consument het vel over de oren trekken met de (kleuren)cartridges. en hoe meer zinloze (zogenaamde test)- afdrukken hoe beter voor de omzet. als een bedrijf als 123inkt garandeert dat hun eigen merk werkt dan gewoon doen! dat mag hp niet verbieden!
het enige dat ze zouden kunnen doen is de garantie beëindigen, maar da's ná de garantieperiode ook geen issue meer.

de allereerste cartridges van hp (lang geleden) kon je gewoon bijvullen met een injectiespuit gevuld met vulpeninkt. maar dat kostte hp teveel omzet. sindsdien is het steeds lastiger gemaakt die dingen bij te vullen, en tegenwoordig is het (voor zover ik weet) onmogelijk gemaakt. en steeds met de smoes van een "betere kwaliteit".
de nieuwste smoes is het "ontzorgen" met een abonnementje, dat misschien voor een (klein)bedrijf wel handig is, maar voor de gewone consument met af en toe een printje veel te duur is.

uiteindelijk kun je natuurlijk ook gewoon geen hp meer kopen, en je tevoren goed laten voorlichten bij andere merken.
hier nog wat info van de consumentenbond:
https://www.consumentenbond.nl/printer/hp-printers-weigeren-opnieuw-cartridges-van-andere-merken" target="_blank">"in 2016 is hp meldingen gaan plaatsen op bepaalde printers. op de doos wordt gesproken over ‘dynamic security’. hierbij wordt in het engels en met kleine lettertjes aangegeven dat cartridges zonder hp-chip mogelijk niet werken of kunnen stoppen met werken."

hierboven ook nog een interessante link van jannyboe
https://www.security.nl/posting/486155#posting486364" target="_blank">iusmentis