Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 06-01-2023 11:56:55
Winkels & Webshops

Jumbo fijnaart heeft haar huisregels aangepast. de winkel hangt vol met a4-tjes met de tekst: let op uw tas kan gecontroleerd worden. mag dit?

Nee, fouileeren mag niet zomaar. u kunt ze vragen waarom ze willen kijken. in uw tas kunnen namelijk ook zaken zitten als medicijnen etc waar het personeel niets mee te maken heeft.
als ze u verdenken van diefstal of poging daartoe (zolang u de winkel niet hebt verlaten of zelfs maar voorbij de kassa bent gegaan kan het alleen maar om poging tot diefstal gaan)
dan kunt u vragen op grond waarvan ze u daarvan verdenken. zijn er videobeelden?
u kunt weigeren en wachten op de politie. die zullen ze erbij moeten halen. ook kunt u weigeren mee te lopen naar een aparte kamer. u kunt gewoon blijven staan waar u staat. en wachten.

let ook op wat ze vragen: als ze vragen "mag ik in uw tas kijken" dan betekent dat dat ze niets mogen aanraken ...kijken doe je met je ogen en niet met je handen. en als ze wel iets willen aanraken vraag ze dan of ze vooraf even hun handen wassen en ontsmetten .... wegens corona of zo .... maar vooral, laat ze niet in uw tas, die mogen ze ook niet afpakken, en wacht op de politie. midden in de winkel, dat is het meest genante voor het winkelpersoneel.