Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 17-01-2023 15:52:21
Garantie & Verzekeringen

Kun je muurvocht verwijderen met een speciaal zendertje?

' vocht in uw muren stijgt op door verstoring van het evenwicht tussen cohesie en adhesie.
bij cohesie trekken gelijke moleculen zoals waterdeeltjes elkaar aan. bij adhesie gebeurt dit met ongelijke moleculen, zoals water en bouwmaterialen. zodra de adhesie groter is dan de cohesie stijgt het vocht (capillaire werking). er ontstaat een (soort van) elektrostatisch veld dat het water aanzuigt.
de oplossing bij opstijgend vocht is dan ook simpel, doorbreek het elektrostatisch veld.' nooit geweten dat water elektrostatisch kan worden en dat vochtdeeltjes elkaar aantrekken.ik heb vocht nog nooit zien vonken zoals bij een kledingstuk wel eens het geval is en heb nog nooit vocht in de omgeving naar een baksteen zien springen.hoe kun je middels een zender een elektrostatisch veld tussen vochtdelen doorbreken als vocht geen elektrostatische lading heeft. wie weet geeft de geplaatste zender een signaal in bouwmateriaal taal om het vocht in de muur te laten verdwijnen die luidt 'wegwezen hier zoek maar een andere muur en het liefst bij de buren' want die willen geheid ook zo'n zender. de magnetische water ontharder was al pure onzin maar deze onzin overtreft tot nu toe alles.