Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 20-01-2023 11:28:58
Winkels & Webshops

Bij ah beschuldigd van diefstal bij andere winkel

Als dit werkelijk zo is dan bent u publiekelijk voor winkeldief uitgemaakt terwijl u dit niet bent. dat is smaad en strafbaar. u kunt aangifte tegen deze ah vestiging doen. ah moet dan aantonen dat u daadwerkelijk wegens winkeldiefstal bent betrapt. daarvoor hoeft u dan niet per se veroordeeld te zijn overigens. het kan ook wanneer u betrapt ben en hebt toegegeven en daarop de medewerkers u buiten de deur hebben gezet.

wanneer de ah medewerkers u beschuldigen van winkeldiefstal in de wetenschap dat u dit niet heeft gedaan is het nog ernstiger: dan is er sprake van laster.

verder, als u een fles drank bij u heeft die niet verkrijgbaar is bij de ah hoeft u daarvan nooit een bonnetje te laten zien. dit hoeft ook niet als het een fles is die wel bij ah te kopen is.
het personeel moet aantonen dat u heeft gestolen, u hoeft niet aan te tonen dat u dat niet heeft. er hangen cameraatjes etc. in de winkels van ah dus daar moet op te zien zijn dat u iets in uw tas zou hebben gestopt.