Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 26-01-2023 21:46:32
Huishouden & Energie

Energie meter

Ik zit nu puur toevallig ook met zo'n probleem. wij  wonen in een flat op de laagste etage met 3 lagen boven ons, een huurflat. ik heb de netbeheerder gebeld met de vraag waarom ik een verbruik en teruglever teller moet hebben. ze wijzen dus naar een niet aangenomen wet en zonder regels bekend. de kans dat ik ooit zonnepanelen zou kunnen plaatsen is 0,0000000% en blijven schermen met een wet die nog niet aangenomen is en waar ook niet alle regeltjes van bekend zijn. de klantenservice kon wel scirpts lezen maar antwoorden had ze niet. afijn, ik kom er wel uit.

om op de vraag te komen, als ik moet, dan wordt het in elk geval een niet-slimme digitale meter. ik ben met mijn wetenschap, mijn excel en wekelijke meteropname véél slimmer als een digitaal metertje met een zendertje.

de verschillen tussen de 2 meters zijn exact: de slimme is geschikt voor dubbeltarief, de domme niet, de slimme wordt uitgelezen, de domme moet je doorgeven, in geval van storing meldt de slimme meter automatisch naar netbeheer, de domme moet je zelf doen. 

de vraag is nog wel: hoelang en hoeveel eh hoe weinig de teruglevering blijft, de minister is daarmee bezig.
los van alles, er is sprake van verkoop aan derde partijen i.v.m reclame's. dus mijn meter blijft lekker dom.

anderzijds, tegenwoordig krijg je (in geval van uitkering) automatisch je geld, wordt alles automatisch afgeschreven en uitgelzen enz. je kan op deze manier 5 jaar of langer dood in huis liggen.