Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 01-02-2023 12:02:02
Geldzaken & Recht

Heb je recht op ziektewet tussen 2 banen in of alleen voorbij de proeftijd van een maand als voormalig free lancer?

Uw behandelaren zijn van mening dat u kunt starten! de bedrijfsarts is in dienst van een orfganisatie van de huidige werkgever waar uw overeenkmst afloopt en behoeft u naar mijn uitdrukkleijke mening (ervaringsdeskundig op dit gebied) de menong van de bedrijfsarts niet te volgen.

vooral om de reden die u aangeeft van het willen vertrekkenen uw huidige overeenkomst van rechtswege eindigt is dit een hele goede optie.

er kan echter wel een addrer onder het gras zitten indien u zich onverhoopt inderdaad tweer redelijk snel  ziek zou moeten melden omdat dat dan reden kan zijn voor einde van de overeenkomst indien uw alsdan nieuwe werkgever tot de conclusie zou komen dat een verzegen 'iets'toch de oorzaak zou zijn. 

dan weer in uw voordeel dat de kans daarop klein en dat afgezet tegen het gegevn dat u bij lange na niet de enige bent die om reden als u zelf aangeeft blij te zijn dat u weg bent bij de vorige. voor alle zekerheid en dan vooral omdat uw vraag het al of niet recht hebben op uitkering betreft: neem contact op met een adviseur van het uwv. en als ook al door twee anderen gesteld: lid zijn van een vakbond kan ook voor dit soort kwesties erg zinnig zijn.