Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
lagerweij - 01-02-2023 12:09:11
Geldzaken & Recht

Heb je recht op ziektewet tussen 2 banen in of alleen voorbij de proeftijd van een maand als voormalig free lancer?

Er bestaat nogal wat misverstand over de ziektewet. als de bedrijfsarts zegt dat je nog 3 maanden ziek bent en je accepteert nu een nieuwe baan en verzwijgt dat advies, dat is bedrog en kan een reden zijn voor de nieuwe werkgever de arbeidsovereenkomst te ontbinden. ziekte is een ontslagverbod je werkgever imoet  je loon doorbetalen (tot uiterlijk 104 weken) en je reintegreren. is het een tijdelijk contract dat van rechtswegen afloopt maar je bent dan ziek  moet je je melden bij het uwv en die legt de huidige werkgever dan een boete op.

een nieuwe baan accepteren terwijl je nog formeel ziek bent is dus onverstandig. zoek ontact met het uwv die hebben een uitgebreide webside met allerlei informatie je kunt ook bellen voor contact.