Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 01-02-2023 14:05:57
Geldzaken & Recht

Nieuwe kozijnen

Dit is héél uitzonderlijk.

normaliter doet een fabriek niet de inmeting en ook de klant niet (tenzij hij de kozijnen zelf gaat plaatsen).

inmeten is het werk van degene die de kozijnen gaat plaatsen, dat kan een montagebedrijf zijn en eventueel een aannemer, alhoewel een aannemer meer kennis heeft van bouwactiviteiten, zoals o.a. inmetselen van kozijnen in nieuwbouw. voor renovatiewerk zijn andere kennis en vaardigheden nodig.
degene die gaat plaatsen (en inmeten) bekijkt ook of alle kozijnen met of zonder aanslag moeten zijn, als voorbeeld: een deuropening die al erg smal is daar kun je beter een kozijnkader plaatsen zonder aanslag, want de aanslag maakt de opening nog smaller.

kozijnen met aanslag zijn beter dan zonder aanslag, 1) ze kunnen met een stelkozijn worden geplaatst en 2) de inbraakwering (vanwege aanslag en stelkozijn) is stukken groter dan zonder aanslag en daardoor veiliger..

ik weet niet of het hier om houten, kunststof of aluminium kozijnen gaat, maar als u er zelf geen verstand van heeft, neem dan iemand in de hand die er wel verstand van heeft en die voor u de kozijnen inmeet, de kozijnen bestelt en ze ook plaatst, anders komt u straks van een koude kermis thuis.

het feit dat de fabriek geen verantwoordelijkheid wil nemen, maar ook de aannemer niet, zegt mij al genoeg en daar zou ik niet mee in zee gaan. dit vraagt om problemen.