Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 01-02-2023 19:08:44
Garantie & Verzekeringen

Zonnepanelen

1: het klinkt als muggenziften, maar in een discussie als deze is het gebruik van juiste termen van groot belang. als de buurman in hetzelfde appartementencomplex woont, dan is er geen sprake van een erfgrens. het gehele appartementencomplex staat namelijk op één erf en iedereen in het gebouw woont dus op hetzelfde erf. wel is het mogelijk dat het 'erf' uit meerdere kadastrale percelen bestaat.
de muur tussen uw appartement en dat van uw buurman is hoogstwaarschijnlijk géén erfgrens, maar 'gewoon' een woningscheidende muur.

2: kennelijk is er binnen uw vve toestemming voor de plaatsing van zonnepanelen. in het vergaderingsverslag waarin die toestemming is verleend, zal ook zijn vastgelegd hoe het dak verdeeld is mbt de aanleg van zonnepanelen door individuele appartementseigenaren. die informatie zal hier doorslaggevend zijn voor de vraag of u moet zorgen dat de zonnepanelen wel/niet verplaatst worden.

3: als uit de stukken van de vve blijkt dat uw zonnepanelen op een stuk van het dak liggen waar u ze niet mocht laten plaatsen, dan is het richting uw buurman uw volledige verantwoordelijkheid dat u de kosten van verplaatsen op zich neemt én u er voor zorgt dat dit ook op korte termijn uitgevoerd wordt.

4: of de installateur van uw zonnepanelen door u aansprakelijk gesteld kan worden voor het (mogelijk) verkeerd plaatsen van de zonnepanelen, hangt af van wat er door u met de installateur gecommuniceerd is. indien u duidelijk heeft aangegeven welk deel van het dak gebruikt mocht worden voor uw zonnepanelen en daarvan door de installateur is afgeweken, is de installateur waarschijnlijk aansprakelijk voor de kosten. indien u niet duidelijk heeft aangegeven welk deel van het dak gebruikt mocht worden, zal het aansprakelijk stellen van de installateur een lastige kwestie worden. de installateur ziet in zo'n geval immers één gebouw met één dak waarop hij zonnepanelen moest aanbrengen en die opdracht is uitgevoerd.