Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

agapon1951
agapon1951 - 13-02-2023 12:34:01
Garantie & Verzekeringen

Klikgebit garantie





garantie op een kunstgebit, kroon, implantaat of brug

gebitsvervangende middelen zijn producten waar vaak garantie opzit. standaard zit er 1 jaar garantie op een kunstgebit. op een implantaat, kroon of brug zit doorgaans 3-5 jaar garantie. vraag vooraf naar de garantievoorwaarden, dit is niet wettelijk vastgelegd. de garantie kan dus per tandarts verschillen.


is het kunstgebit, de kroon of brug binnen de garantieperiode afgebroken of is er iets mis mee? bespreek dit met de tandarts. wanneer deze geen herstelbehandeling wil uitvoeren dan neem je contact op met de zorgverzekeraar. veel zorgverzekeraars bemiddelen zodat je uiteindelijk toch krijgt waar je recht op hebt. de gestelde vraag is dus de weg via de zorgverzekeraar die er in kan bemiddelen. deze kan ook beter bepalen wat er wel of niet gedecalreerd kan worden.