Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

MartinSl
MartinSl - 06-03-2023 11:47:46
Winkels & Webshops

Zelfscan controle

Ik heb hier ook al eens over geklaagd nij af. ik kreeg deze reactie.
beste martin,

ik begrijp je verontwaardiging. mijn excuses voor het ongemak.

zelfscannen kun je in onze winkels met de handscanner, met de ah app op je mobiel of bij de zelfscankassa. voor zelfscannen met de handscanner heb je sowieso een ah bonuskaart nodig. dat geldt ook voor scannen met de app maar daar staat deze standaard in vermeld. voor zelfscannen bij de scan&go kassa's is een kaart niet persé noodzakelijk maar zonder ah bonuskaart te scannen, wordt de bonuskorting niet verrekend. wat je ook kiest, je doet je boodschappen veilig, makkelijk en overzichtelijk.

de zelfscansystemen van onze winkels zijn op zichzelf staande systemen. elke winkel heeft een eigen systeem waarin de gegevens worden geregistreerde. wanneer je dus in de ene winkel zelf scant en controle krijgt, dan kan het gebeuren dat je, wanneer je dezelfde of een andere dag in een andere winkel ook zelf scant, weer controle krijgt. in elke winkel waar je voor het eerst komt, kun je in het begin vaker een steekproefcontrole verwachten. dat systeem moet je als het ware nog leren kennen.

er worden controles gedaan om te kijken of het gebruik van de zelfscan juist gaat. een controle wordt steekproefsgewijs door het systeem aangemaakt en een medewerker voert deze uit. het personeel in de winkel heeft zelf geen invloed op het aanmaken van een steekproef. de steekproef wordt aangemaakt op basis van een algoritme. die zijn voor scannen met handscanner en mobiel anders dan voor scannen bij de scan&go kassa. in het laatste geval wordt er sowieso om de zoveel klanten een controle aangemaakt. een vorige onjuiste scanbeurt is daarop niet per definitie van invloed. in het eerste geval is een gebleken onjuiste scanbeurt na een vorige controle in die winkel, wel van invloed op het algoritme. dan wordt er bij een volgend bezoek door het systeem eerder een controle aangemaakt. maar nog steeds bepaalt het algoritme van het systeem de steekproef.

dit alles staat natuurlijk wel los van de nix18 controles. die zijn wettelijk verplicht. koop je alcohol of ander producten waar een leeftijdsgrens voor vastgesteld is, dan krijg je altijd een controle maar dat is vaak op afstand, zonder het controlerend scannen van de boodschappen, door de zelfscanmedewerker vrij te geven.

alle voorwaarden voor het zelfscannen vind je op https://www.ah.nl/over-ah/services/zelfscannen/voorwaarden/handscanner" target="_blank" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=https://www.ah.nl/over-ah/services/zelfscannen/voorwaarden/handscanner&source=gmail&ust=1678185950755000&usg=aovvaw2vwu2fhr6oqclpgvewvooc">deze pagina.

ik ga ervan uit je vraag hiermee voldoende beantwoord te hebben.

met vriendelijke groet,

marjan