Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 06-03-2023 13:38:46
Huishouden & Energie

Overlast buren vleugel

Midden in de nacht is het strafbaar volgens het wetboek van strafrecht. als de (over)buren dus 's nachts spelen kunnen ze daar dus op worden aangesproken. deze mensen zullen zelf het
niveau van het geluid zodanig moeten aanpassen dat het het hun eigen woning niet verlaat.
ga met ze in gesprek en anders: stel de gemeente op de hoogte en doe eventueel aangifte bij de politie. een boete zal die niet direkt geven maar een gesprek doet soms ook al wonderen.

merk op, in het wetboek staat: "waardoor de nachtrust kan worden verstoord". de politie kan dus al optreden voordat iemand klaagt dat zijn/haar nachtrust daadwerkelijk wordt verstoord.



derde boek. overtredingen


titel ii. overtredingen betreffende de openbare orde


artikel 431
met geldboete van de eerste categorie wordt gestraft hij die rumoer of burengerucht verwekt waardoor de nachtrust kan worden verstoord.