Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sjjoppy
sjjoppy - 07-03-2023 21:16:56
Computers & Telefonie

Telefoonterreur.

Uit een eerdere uitzending van kassa:



zie je een gemiste oproep op je telefoon van een volslagen onbekend telefoonnummer uit het buitenland? bijvoorbeeld met een landcode zoals +216 (tunesië) of +222 (mauritanië). bel dan vooral niet terug. het kan een oplichtingstruc zijn om jou geld uit de zak te kloppen. ook nummers die beginnen met 0088 (dubbel 0 voor 88) worden hiervoor gebruikt, niet te verwarren met 088-nummers (met een enkele 0).




oplichters hopen juist dat je de moeite neemt om terug te bellen als je ziet dat je een oproep hebt gemist. hoe werkt de oplichting in de praktijk? wie terugbelt, wordt met torenhoge belkosten geconfronteerd. je denkt dat de toon overgaat als je belt, maar eigenlijk hoor je een bandje met die toon. hoe langer je aan de lijn blijft, hoe duurder het wordt. en het geld gaat naar de verre beller. deze variant van fraude staat ook wel bekend als wangiri-fraude.

https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/last-van-ongewenste-telefoontjes-dit-kun-je-eraan-doen" target="_blank">https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/last-van-ongewenste-telefoontjes-dit-kun-je-eraan-doen