Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ve
Vera Hermans - 09-03-2023 15:19:14
Geldzaken & Recht

Mijn kind van 13 heeft besteld bij klarna, moet ik zelf alles terugbetalen wat is mijn recht.

de nederlandse wet stelt als algemene regel dat minderjarigen kinderen, niet zelfstandig contracten kunnen afsluiten zoals het plaatsen van een online bestelling. dit betekent dat ze alleen iets kunnen kopen met ouderlijke toestemming.


 


wel bijzonder dat een webshop vele verschillende bestellingen uitlevert op hetzelfde klarna account. dat daar dan geen belletje gaat rinkelen. ik heb zelf even zitten lezen in de https://www.klarna.com/nl/voorwaarden/" target="_blank">klarna voorwaarden maar kon hier ook niet direct uitsluitsel vinden. ook op [edit redactie: reclame] staat veel informatie over verschillende betaalmethoden met de bijbehorende voorwaarden. maar ook geen informatie over bestellingen door minderjarige.

ik denk helaas dat een krantenwijk in dit geval de oplossing is.