Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 11-03-2023 23:26:34
Geldzaken & Recht

Begin huurcontract

Als de verhuurder op die zaterdag geen gelegenheid biedt om de sleutel aan jou te overhandigen, bij de woning of op een redelijke afstand tot de gehuurde woning (bijvoorbeeld op het kantoor van de verhuurder als dat in dezelfde plaats is gevestigd), dan kan de huurperiode natuurlijk niet aanvangen op die zaterdag.
en zolang de huurperiode niet is begonnen, ben jij geen huur verschuldigd. 

geef dus aan dat je verwacht dat je de sleutel in ontvangst kunt nemen op de dag dat het huurcontract in gaat. en dat dus ofwel de ingangsdatum verschoven moet worden naar de datum dat je de sleutels in ontvangst mag nemen, ofwel dat het overhandigen van de sleutels moet plaatsvinden op de datum die in het huurcontract als aanvangsdatum genoemd wordt. 

als je van de verhuurder de sleutels inderdaad pas maandag mag ophalen, dan mag je dus ook 2 dagen (2/30e van de maandhuur) in mindering brengen op de huurbetaling.