Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 16-03-2023 17:06:03
Winkels & Webshops

Niet in te leveren statiegeldflesjes action

Hallo cintmai , 


innamelocaties

statiegeldflessen kunt u inleveren bij steeds meer verschillende innamelocaties verspreid over heel nederland. van supermarkt tot bemande tankstations en van bioscopen tot sportverenigingen; op steeds meer plekken worden lege plastic flessen ingenomen. we zorgen ervoor dat er op 1 april 2023 een robuust en klantvriendelijk systeem klaar staat voor de
inname van blik. 
de drankblikjes zullen op dezelfde manier worden ingenomen als de plastic statiegeldflesjes.


supermarkten groter dan 200 m2 en bemande tankstations langs de snelweg keren het statiegeld uit. andere locaties mogen zelf bepalen of ze het statiegeld uitkeren of doneren aan een erkend goed doel.


verplichte innamepunten die statiegeld uitkeren

supermarkten groter dan 200m2.
bemande tankstations langs de snelweg.

valt u in een van deze twee categorieën? dan bent u verplicht om statiegeld plichtige producten in te nemen en het statiegeld retour te geven. u ontvangt hier een kosten reflectieve handlingvergoeding voor.


u bent verplicht om het statiegeld retour te geven aan de klant, maar u bepaalt zelf op welke manier u de flessen en blikjes inneemt. u kunt daarbij kijken naar het verwachte volume aan blikjes en flesjes die retour komen en de beschikbare ruimte. u heeft de keuze uit:



handmatige inname (fles of blikje wordt bij de kassa gescand met een handscanner);
inname met een reverse vending machine (rvm);
inname via een rvm met ‘compactor’.

https://www.statiegeldnederland.nl/innamepunt/" target="_blank">https://www.statiegeldnederland.nl/innamepunt/