Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 21-03-2023 17:53:16
Geldzaken & Recht

Belastingaangifte

U moet alleen aangifte doen als u een brief van de bd heeft ontvangen waarin dit u opgedragen wordt. u mag altijd zeff aangifte doen als u geen brief daartoe krijgt.
de belastingdienst stuurt alleen de brief als uit hun gegevens blijkt dat u mogelijk meer belasting moet betalen dan u feitelijk hebt gedaan of u in voorgaande jaren ook belasting heeft moeten betalen. ook als men een eigen huis heeft moet er aangifte worden gedaan.
de bd heeft (vooraf) geen zicht of een belastingbetaler daadwerkelijk aftrekposten heeft.
het zou, zoals al eerder aangehaald, een chaos worden als de bd iedereen zou gaan verplichten aangifte te gaan doen.
in veel gevallen zou dit een zinlose exercitie zijn en gigantische wachttijden creeeren voor personen die wel geld terug krijgen van de bd.

het loont zeker de moeite om jaarlijks een proefaangifte te doen om zo te bezien of er geld terug verwacht kan worden. geen held terug dan ook geen aangifte doen. al mag het natuurlijk wel.