Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

st
stanleyvc - 24-03-2023 09:50:58
Vrije tijd & Tuin

Hovenier die de klus afgeraffeld heeft

inmiddels zijn we zo'n 8 maanden verder en is er een expertische bureau ingeschakeld.

er is in middels een expert komen kijken en het opgemaakte expertische rapport vertoond mijn inziens een naar kleurtje.
uit het opgemaakte rapport valt heel duidelijk op te maken dat zij proberen de schade voor de ondernemer zo laag mogelijk proberen te houden.

het rapport is opgebouwd uit de volgende twee onderdelen: technische en estetische gebreken. 

de expert is van oordeel dat de technische gebreken inderdaat behoren tot ondeugdelijk werk.

daaronder vallen dus de afwaterings goot, onjuist geplaatste opsluitbanden en niet netjes gezaagde tegels.

de herstel kosten die opgenomen zijn in het expertische rapport, zijn zo laag ingeschat, dat geen enkel profesioneel bedrijf hier hun bed uit voor zou komen.
volgens de expert zijn de kosten begroot uit de offerte van de betreffende aannemer, maar dit lijkt mij niet logische. immers is er door nalatenschap van de aannemer schade ontstaan en is deze in verzuim. de schade zou dus een reëel bedrag moeten zijn waarvoor een derde de schade zou moeten kunnen herstellen


echter de estetiche klachten zijn door de expert afgewezen, volgens hem verzakken tegels nou eenmaal na 9 maanden.

maar de klacht betreft dus niet de verzakking (dat is logisch) maar het scheef verzakken van de tegels.
deze klachten waren al ongeveer 5 weken na oplevering aan de hovenier / stratenmaker gemeld (tevens dat diverse tegels wiebelen wanneer er overheen word gelopen), maar deze vond het niet nodig om te reageren.

inmiddels beginnen al hoekjes van tegels door het stoten / schuren langs andere tegels te verbrokkelen en bij het minste regenbuitje ontstaan al plassen en dat na 9 maanden. het betreft een achtertuin waar geen zware voorwerpen op staan (het schreef verzakken van de tegels, word dus niet veroorzaakt doordat er bv auto op staan). de eerste maanden hebben wij dagelijks soms zelfs twee keer per dag de tegels ingewassen met zand, maar dat zand was soms na een halve dag alweer verdwenen. veel tegels klonken ook hol wanneer er over de tegels word gelopen.