Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ag
Agamemnon - 28-03-2023 08:54:50
Geldzaken & Recht

Huursubsidie vermogen te veel door drempel schulden

Interessante vraag. ik ben er nog niet van overtuigd dat de schulddrempel van 3200 euro meetelt voor het bepalen van het recht op huurtoeslag. wel bij de bepaling van de hoogte, die o.a. van het verzamelinkomen afhankelijk is.
er zijn diverse aanwijzingen dat het vermogensbegrip voor de huurtoeslag anders is dan voor de inkomstenbelasting (ib), waar die drempel gebruikt wordt:
bijv.:
1. groene beleggingen tellen niet mee voor de inkomstenbelasting en wel voor het recht op huurtoeslag
2. de vraag op het aangifte formulier ib vraagt of uw vermogen meer is dan  xxxx (de grens voor de toeslagen) terwijl de berekening met o.a. de drempel pas in een later moment gemaakt wordt.
3. de grenzen zijn anders
het lijkt er op dat voor de huurtoeslag het objectieve vermogen geteld wordt: bezittingen minus schulden terwijl voor de ib allerlei rekenregels gelden.

het zoeken is nu in welke wettelijke regeling het begrip voor de huurtoeslag is gedefinieerd. in de wet op de huurtoeslag vooralsnog niet gevonden:
daar staat enkel: het recht op en de hoogte van de huurtoeslag is afhankelijk van de draagkracht, waaronder begrepen het vermogen, van de huurder, diens partner en de medebewoners.